...jest pusty
Gdzie i kiedy szukać grzybów? Jak zyskać pewność, że nam nie zaszkodzą? W jaki sposób je suszyć, marynować, kwasić, przechowywać, by zawsze były pyszne? Co warto z nich ugotować?
Odpowiedzi na wszystkie pytania grzybiarzy teraz w jednej książce!
• Nowy, przejrzysty klucz – szybko rozpoznasz popularne grzyby jadalne i ich trujące sobowtóry.
• Bogactwo szczegółowych informacji – także dla doświadczonych, wymagających grzybiarzy. Wszystko, co trzeba i warto wiedzieć o 340 gatunkach.
• Dokładne fotografie – wysokiej jakości zdjęcia grzybów w ich naturalnym środowisku. • Opisy grzybów i ich siedlisk – jasne wytyczne dla zbieraczy.
• Z lasu prosto na stół – znakomite przepisy na takie smakołyki, jak mielone leśniczego, sos śmietanowy z grzybami i risotto z prawdziwkami.
ISBN
978-83-258-0588-3
Autor
ANDREAS GIMINDER
Wydawca
Weltbild media KDC
Okładka
broszurowa
Ilość stron
400
Wymiary
13 x 19 cm
Rok wydania
2011
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: