...jest pusty
Kiedy Delphine pierwszy raz odwiedziła Escoffiera w jego kuchni, zrozumiała, co mają
na myśli ludzie, którzy mówią, że jest prawdziwym artystą. Specjalnie dla niej obłożył
jajka posiekanym masłem, dodał śmietanę, umieścił krem w kieszonkach z brioszek
i położył je na porcelanowych talerzach. Jeden kęs. Jeden pocałunek. Przepadła. Tak
jak zresztą i inne kobiety, które Escoffier uwodził jedzeniem.
Białe trufle to zmysłowa opowieść o najznakomitszym kucharzu Francji, który gotował
w Ritzu i w londyńskim Savoyu, przyjmował na swych kolacjach koronowane głowy
i całą artystyczną śmietankę Paryża. To historia wielkich miłości i namiętności skąpanych
w smakach i zapachach, której lekturę można porównać do delektowania się
wykwintnym jedzeniem.
ISBN
978-83-240-2331-8
Autor
NICOLE MARY KELBY
Wydawca
Znak
Okładka
broszurowa
Ilość stron
336
Wymiary
14,5 x 20,5 cm
Rok wydania
2013
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: