...jest pusty
Biotechnologia żywności jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego
funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość
i długość życia.
W drugim wydaniu książki w syntetyczny
i kompletny sposób przedstawiono główne
kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia
współczesnej biotechnologii żywności, m.in.:
- otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów
w przemyśle mleczarskim, spirytusowym,
owocowo-warzywnym i mięsnym;
- zagadnienia związane z technologiami
fermentacyjnymi;
- stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu,
wartości żywieniowej, właściwości
funkcjonalnych i organoleptycznych żywności;
- problemy związane z biotechnologią
ważniejszych surowców, składników żywności
oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów.
Podręcznik jest
znakomitym źródłem wiedzy dla studentów,
nauczycieli akademickich i pracowników
związanych z przemysłem spożywczym.
Format
pdf
Format
pdf
Format
pdf
Format
pdf
Format
pdf
Wydanie
DL-ebwm
Wydanie
DL-ebwm
Wydanie
DL-ebwm
Wydanie
DL-ebwm
Wydanie
DL-ebwm
Wydawca
WNT
Wydawca
WNT
Wydawca
WNT
Wydawca
WNT
Wydawca
WNT
Rok wydania
2013
Rok wydania
2013
Rok wydania
2013
Rok wydania
2013
Rok wydania
2013
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: