...jest pusty
Doskonałe kulinarne propozycje nie tylko na lato. Bez rozgrzewania piekarnika, bez nerwowego oczekiwania, aż ciasto wyrośnie, bez niepokoju o to, czy aby nie opadnie. Ciasta na zimno są tak proste do zrobienia! Do tego lekkie, smaczne, mniej kaloryczne. Wystarczy ułożyć na dnie formy biszkopty, sucharki lub wafle, a następnie przygotować smakowitą masę z twarożku lub sera, z dodatkiem czekolady, orzechów, owoców lub innych, dowolnie wybranych smakołyków. Ciasta bez pieczenia dają nieograniczone możliwości kreacji. Dr. Oetker stworzył i wielokrotnie wypróbował w swojej eksperymentalnej kuchni między innymi malinowy tort z jogurtem, placek winogronowy i torcik lodowy z wiśniami. Podręcznik jest znakomity dla początkujących – składniki przepisów są podane w kolejności ich wykorzystania, a instruktażowe zdjęcia prowadzą czytelnika krok po kroku. Dla zabieganych – ciasta robi się szybko, każda receptura zawiera informacje o czasie przygotowania. Dla osób dbających o linię i o zdrowie – mogą sprawdzić, ile kalorii, białka, tłuszczu i węglowodanów zawierają ciasta.
ISBN
978-83-258-0524-1
Autor
DR OETKER
Wydawca
Weltbild / Świat Książki
Okładka
twarda
Ilość stron
64
Wymiary
17 x 24 cm
Rok wydania
2011
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: