...jest pusty
Z jednej strony przepisy na najpopularniejsze - proste i wykwintne - sosy, sałaty, przekąski zupy, dania rybne, mięsne i desery. Z drugiej - ich niezwykłe dzieje, opowiedziane ze swadą i humorem. Przygotowując najsłynniejsze dania z kuchni polskiej i światowej, dowiemy się m.in., gdzie powstał majonez, dlaczego aż cztery osoby powinny przyprawiać sałatę, czym jest "czernina" znana z Pana Tadeusza i co naprawdę kryje się pod nazwą "szarlotka"?
ISBN
83-247-0195-8
Autor
HANNA SZYMANDERSKA
Wydawca
Świat Książki
Okładka
twarda
Ilość stron
224
Wymiary
12,5 x 20 cm
Rok wydania
2006
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: