...jest pusty
Lekkie i wartościowe oraz pełne witamin - to rzadko spotykana opinia na temat ziemniaków. Częściej mówi się o ich tuczących właściwościach. Złą sławę zawdzięczają otoczeniu zawiesistych sosów, mięs i tłuszczów, z jakimi zwykle się je zjada. Warto jednak przyjrzeć się rzeczywistości, która wygląda zgoła inaczej, i odkryć ziemniaka na nowo.
Dzięki zawartości wielu komponentów mineralnych, wapnia, magnezu oraz mikroelementów nasz organizm może otrzymać odpowiednią dawkę składników sprzyjających zdrowemu funkcjonowaniu. Wartość odżywcza ziemniaka jest tak duża, że może on stanowić przez pewien czas jedyny element pożywienia człowieka bez uszczerbku na zdrowiu. Ziemniak w ziołach, w panierce, nadziewany szpinakiem, podany w postaci kremu czy przepysznych klusek z pewnością podbije niejedno podniebienie. Prezentowane przepisy podsuną pomysły na różnorodne dania z ziemniaków, urozmaicą jadłospis i - co istotne - wzbogacą codzienne menu o wiele wartościowych składników.
					
						ISBN
					
					
						978-83-62521-36-4
					
					
						Autor
					
					
						OPRACOWANIE ZBIOROWE
					
					
						Wydawca
					
					
						Dragon
					
					
						Okładka
					
					
						broszurowa
					
					
						Ilość stron
					
					
						48
					
					
						Wymiary
					
					
						13,5 x 21 cm
					
					
						Rok wydania
					
					
						2012
					
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także:

















