...jest pusty
Coraz więcej mówi się o tym, że pokarm może zapobiegać chorobom, a nawet je leczyć. Dowodów nie trzeba długo szukać: otyłość, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe, przewlekłe stany zapalne, nowotwory – wszystkie te zaburzenia mają bezpośredni związek z tym, co jemy. Doktor Lindberg, który prowadzi nowoczesną klinikę oferującą pacjentom multidyscyplinarną terapię wielu schorzeń, przedstawia w tej niezwykłej książce sposób, w jaki można zmienić tryb życia, by przejąć kontrolę nad masą ciała i poziomem cukru we krwi oraz poprawić ogólny stan zdrowia. Wracając do swych greckich korzeni, proponuje dietę opartą na solidnych badaniach naukowych. Jej podstawę stanowią ,"powolne" węglowodany zawarte w naturalnych, nieprzetworzonych produktach, które są podstawą kuchni śródziemnomorskiej.
Doktor Fedon Alexander Lindberg urodził się i wykształcił w Grecji. Dziedziczne skłonności do cukrzycy w rodzinie sprawiły, że postanowił specjalizować się w medycynie wewnętrznej i endokrynologii. Obecnie prowadzi znaną klinikę w Oslo. Doktor Lindberg pisuje też o jedzeniu i jest znakomitym kucharzem, dlatego w książce znajdziemy wiele przepisów na przepyszne, a przy okazji zdrowe potrawy.
ISBN
83-7301-766-6
Autor
FEDON ALEXANDER LINDBERG
Wydawca
Rebis
Okładka
broszurowa
Ilość stron
256
Wymiary
15 x 22,5 cm
Rok wydania
2006
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: