...jest pusty
"W naszej rodzinie jedzenie nie tylko cieszyło, ale i potrafiło koić najstraszniejsze smutki. Stoły zawsze były suto zastawione, a Babcie miały czarodziejskie szafy, z których wyciągały głęboko ukryte smakołyki - za dobre świadectwo albo wyrecytowany wierszyk, na otarcie łez, kiedy spadłam z roweru, za dzielność przy wyrywaniu mleczaka. A później nawet na złamane serce...
Moja kulinarna podróż zaczęła się już w dzieciństwie, a potem rozwijała się w Kolonii i podczas wypraw w najbardziej odległe zakątki świata.
W Domu pełnym smaku dzielę się klasycznymi przepisami na dania, które można przyrządzić w prosty sposób, ale i wystawnie, a przyprawiam je smakowitymi anegdotami.
Opowiadam o moich kulinarnych mistrzach i mistrzyniach. O tym, dlaczego sernik Pani Tereski jest taki pyszny i jakie danie najlepiej leczy szaleństwa karnawału. Dowiesz się, co znaczy dla mnie Las Vegas, dlaczego obchodziliśmy dwie Wigilie i wybierzesz się za kulisy programu MasterChef.
Książka zawiera 70 przepisów na moje ulubione dania - wytrawne i na słodko."
ISBN
978-83-7642-240-4
Autor
BASIA RITZ
Wydawca
Pascal
Okładka
Twarda
Ilość stron
232
Wymiary
26.8 x 20.5 cm
Rok wydania
2013
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: