Informacje
Biblia dla miłośników gotowania - legendarne dzieło Julii Child w polskim przekładzie!
Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek „Francuskiego Szefa Kuchni” wyemitowano „w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji” – jak wspomina we wstępie sama Julia Child. Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał się wznowień i kontynuacji, a jego nieokrzesana, prostolinijna, wielka wzrostem oraz kulinarnym kunsztem pomysłodawczyni i prowadząca – Julia Child – do dziś pozostaje ikoną sztuki kucharskiej, nie tylko dla Amerykanów
ISBN
978-83-08-05228-0
Autor
JULIA CHILD
Wydawca
Wydawnictwo Literackie
Okładka
Broszurowa
Ilość stron
520
Wymiary
20.8 x 14.5 cm
Rok wydania
2013
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęZobacz także:
Autor
Powiadomienia
FRANCUSKI SZEF KUCHNI |