...jest pusty
Czy chcesz się dowiedzieć z pierwszej ręki o tym, co wydarzyło się na świecie? Aby skorzystać z anglojęzycznych przekazów satelitarnych, które na gorąco dostarczają aktualnych wiadomości, musimy poznać ich język, styl i słownictwo niezbędne do zrozumienia treści. Here is the News wychodzi naprzeciw tym potrzebom. Zawiera krótkie teksty o charakterze informacyjnym, a także eseje dyskusyjne w rodzaju artykułów redakcyjnych, jakie ukazują się w gazetach. Sześćdziesiąt doniesień prasowych podanych w tym tomie dotyczy czterech działów tematycznych:
• Crime
• Violence
• Sociopolitical issues
• Miscellaneous topics
Każdy raport jest nagrany w formacie mp3 na dołączonej płycie, a pełny jego zapis – wraz z kompletem ćwiczeń na rozumienie ze słuchu, czytanie i tłumaczenie –znajduje się w książce. Celem podręcznika jest nauczenie słownictwa oraz umiejętnego wypowiadania się z wykorzystaniem jak najszerszego materiału leksykalnegozwiązanego z danym tematem. Książka przeznaczona jest dla osób znających język angielski na poziomie średnim i zaawansowanym. Można z niej korzystać zarówno do nauki indywidualnej, jak i do pracy w grupie, czemu służą pytania i zagadnienia do dyskusji podane do każdego tematu.
Książka jest kontynuacją Here is the News part 1 (z płytą CD). Tom pierwszy obejmuje siedemdziesiąt dwa zagadnienia prasowe z następujących działów: natural calamities, man-made disasters, ecology, health i social issues. Przedstawia takie zagadnienia, jak trzęsienia ziemi, wybuchy wulkanów, epidemie, klęski głodu, ochrona środowiska, skutki ocieplenia klimatu, choroby cywilizacyjne, anoreksja, chirurgia plastyczna, eutanazja.
Książka z płytą CD w formacie MP3.
ISBN
978-83-7561-096-3
Autor
BARBARA OTTO, MARCIN OTTO
Wydawca
Poltext
Okładka
broszurowa
Ilość stron
284
Wymiary
16 x 23 cm
Rok wydania
2010
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: