...jest pusty
Niezwykła książka, łącząca najróżniejsze przepisy na polskie dania z naszą literaturą piękną, od zawsze pełną kulinariów. Wyjątkowa historia kuchni, obyczajów przy jedzeniu, prozy i poezji, od staropolszczyzny po współczesność. Literacko – od Reja, Kochanowskiego i Paska, po Miłosza i Szymborską (wiersz o cebuli). Kulinarnie – od duszonych prawdziwków z winem, przez słynny bigos z „Pana Tadeusza”, po gołąbki z kaszą gryczaną i pączki. Do czytania i gotowania!
ISBN
978-83-247-0650-1
Autor
JAN TOMKOWSKI, BARBARA JAKIMOWICZ-KLEIN
Wydawca
Świat Książki
Okładka
twarda
Ilość stron
264
Wymiary
24 x 16,5 cm
Rok wydania
2009
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: