...jest pusty
Oto niezrównany przewodnik po świeżej, aromatycznej i pełnej barw kuchni krajów azjatyckich. Tak jak niegdyś znane nam już dobrze dania kuchni chińskiej i indyjskiej, tak dziś do naszych jadłospisów wkraczają potrawy malajskie, wietnamskie, tajskie i japońskie. Prezentując tradycyjne i nowe przepisy, dając praktyczne rady na temat kupowania i stosowania azjatyckich składników, ta książka kucharska stanowi nieocenioną pomoc w domowym przyrządzaniu orientalnych potraw.
- Ilustrowany słowniczek kulinarny ze wskazówkami, które pomogą rozpoznać, przechowywać oraz docenić nietypowe składniki azjatyckie, a także wybrać najlepsze zamienniki.
- Ściągawka prezentująca sprzęt używany w kuchni azjatyckiej oraz techniki kulinarne niezbędne do uzyskania najlepszych rezultatów, w tym także profesjonalne rady dotyczące przygotowywania składników i ucierania przypraw.
- Kolorowe, dwustronne dodatki specjalne o pikantnych reliszach i orzeźwiających raitach, aromatycznych, tajskich pastach curry, herbatach, napojach owocowych.
- Notki na marginesach podsuwające pomysły na oryginalną prezentację dań i przybliżające tajniki tradycyjnych sposobów przyrządzania potraw.
ISBN
978-83-7670-609-2
Autor
OPRACOWANIE ZBIOROWE
Wydawca
Buchmann
Okładka
broszurowa
Ilość stron
304
Wymiary
20.5 x 28 cm
Rok wydania
2012
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: