...jest pusty
Jajka. 130 prostych przepisów
Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad
130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został
innemu sposobowi przyrządzania jajek – począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie
naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy.
Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nich
zarówno tradycyjne dania kuchni brytyjskiej, francuskiej, włoskiej jak i innych kuchni europejskich.
Ciasta pikantne i słodkie
Książka w łatwy, prosty i przystępny sposób przedstawia wszystkie klasyczne gatunki ciasta, proponując imponujący
zbiór oryginalnych przepisów.
Każdy rozdział omawia odrębny rodzaj ciasta, poczynając od precyzyjnego – krok po kroku – opisu jego przygotowania.
Szczegółowe przepisy proponują najróżniejsze sposoby jego wykorzystania – zarówno na słodko, jak i na słono. Przy
czym przepisy klasyczne uwspółcześniono, a w nowych, innowacyjnych propozycjach wprowadzono nieznane dotąd
smaki lub zasugerowano lżejszy sposób przygotowania potraw.
Książkę uzupełniają wspaniałe ilustracje.
ISBN
978-83-11-12265-9
Autor
MICHAEL ROUX
Wydawca
Bellona
Okładka
broszurowa
Ilość stron
608
Wymiary
16 x 21 cm
Rok wydania
2012
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: