...jest pusty
Najlepszą alternatywą dla współczesnej wysoko przetworzonej - a co za tym idzie - niezdrowej sklepowej żywności są proste sprawdzone potrawy domowej kuchni. Tym bardziej kuchni tradycyjnej której dania komponowane są w oparciu o dawne przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury wykorzystujące surowce pozyskiwane głównie z własnej hodowli z przydomowych ogrodów i sadów oraz od rodzimych producentów. Niewątpliwą zaletą książki Krystyny Gierszewskiej Pory roku na talerzu jest ukazanie zależności pomiędzy religią przyrodą i tradycją przede wszystkim zależności kulinarnych. Cała ta uczta dla podniebienia - bo tak najkrócej scharakteryzować można kolejną publikację Autorki Tradycyjne smaki Kociewia 2007 Dawne smaki Kociewia 2010 - wyprawiona została na biesiadnym stole zastawianym dla uczczenia świąt kościelnych i ludowych ale także rodzinnych uroczystości czy towarzyskich spotkań. Interesującym uzupełnieniem tego niecodziennego kulinarnego elementarza są osobiste wspomnienia oraz wzmianki na temat historii i genezy niektórych potraw.
ISBN
978-83-7823-253-7
Autor
KRYSTYNA GIERSZEWSKA
Wydawca
Bernardinum
Okładka
Twarda
Ilość stron
244
Wymiary
24.0 x 17.3 cm
Rok wydania
2013
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: