...jest pusty
Strona głównaKsiążki drukowanePoradnikiKuchniaPRZEPISY Z KLASZTORNEJ KUCHNI CZYLI TRADYCYJNE PRZEPISY DLA DUSZY I CIAŁA TW
Ojciec Kazimierz Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych.
Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy
Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna?
Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne.
Ojciec Kazimierz dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkową
Uzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia.
ISBN
978-83-245-1971-2
Autor
JÓZEF KASPER KMAK O.CIST.
Wydawca
Publicat
Okładka
twarda
Ilość stron
320
Wymiary
17 x 24,5 cm
Rok wydania
2013
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: