...jest pusty
Kurki, koźlaki można zbierać już latem. Jak odróżniać gatunki jadalne od trujących? Jak przygotować tort grzybowy, azjatycką zapiekankę z grzybów albo ragôut z prawdziwków? Ta książka to prawdziwy rarytas dla grzybiarzy. Znajdziemy tu: - Dokładne opisy 100 najważniejszych grzybów jadalnych i podobnych do nich grzybów trujących lub niejadalnych. Dzięki barwnym zdjęciom ich rozpoznanie będzie łatwe. - 75 klasycznych i nowych przepisów na potrawy z grzybów: zupy i sałatki, przystawki i dania główne, masło grzybowe, grzyby w oleju i marynowane. - Rady dla zbieraczy: jak zbierać, przechowywać, czyścić i przetwarzać grzyby.
ISBN
978-83-247-1357-8
Autor
RENATE VOLK, FRIDHELM VOLK
Wydawca
Świat Książki
Okładka
broszurowa
Ilość stron
191
Wymiary
13 x 19 cm
Rok wydania
2008
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: