...jest pusty
Toskania to region hojnie wyposażony przez naturę i historię. Znajdziemy tam
wszystko:
zachwycające sielskie krajobrazy, najpiękniejsze miasta, arcydzieła sztuki i
architektury…
Spotkamy tam także gościnnych mieszkańców i wspaniałą aromatyczną
kuchnię.
Przepisy kulinarne nie zmieniają się od wieków i przechodzą z pokolenia na
pokolenie.
W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste zapachy i mało przetworzone
produkty. Jej
podstawę stanowią naturalne składniki, przez co jest zdrowa i prosta w
przygotowaniu. W
większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się
dokładnych ilości
składników, więc gotujący może puścić wodze fantazji i przygotować danie,
kierując się
intuicją i indywidualnym poczuciem smaku.
„Smaki Toskanii” to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od
lat mieszka
w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej
typowe potrawy, a
także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach.
Piękne wyraziste zdjęcia przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone
własnoręcznie przez
autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe,
a delektowanie
się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw – zwłaszcza w dobrym
towarzystwie -
przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii.
„[...] gotowanie to nie cel, ale sposób na przebywanie razem w radości przy
jednym stole”
- Fabio Pichci, florencki kuchmistrz.
ISBN
978-83-7670-230-8
Autor
ALEKSANDRA SEGHI
Wydawca
Buchmann
Okładka
broszurowa
Ilość stron
160
Wymiary
15 x 21 cm
Rok wydania
2011
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: