...jest pusty
Dzięki książce "Tradycyjna kuchnia włoska" wydanej przez wydawnictwo Larousse Polska można ocalić od zapomnienia smak potraw, które poznało się w słonecznej Italii, a także poznać wykwintne i zdrowe dania typowe dla wszystkich regionów tego kraju. W "Tradycyjnej kuchni włoskiej" znajdą Państwo ponad 450 przepisów zgrupowanych w siedmiu blokach tematycznych: PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI, PIZZE, POTRAWY JAJECZNE, SOSY, PIERWSZE DANIA, POTRAWY Z RYB I OWOCÓW MORZA, POTRAWY MIĘSNE, JARZYNKI I SURÓWKI oraz DESERY. Oprócz potraw znanych i lubianych, jak pizza "Cztery pory roku", risotto z parmezanem czy tarta z owocami pojawiają się przepisy, które nigdy wcześniej nie były publikowane w polskich książkach kucharskich poświęconych kuchni włoskiej. Autorzy książki zapewniają, iż większość z prezentowanych potraw nie wymaga od czytelnika (i jednocześnie kucharza) zbyt dużej wprawy w gotowaniu. Są to dania, które na ogół łatwo się przyrządza. Ogromnym walorem publikacji są niezwykle sugestywne zdjęcia gotowych potraw, wplecione w tekst przepisów. Całość uzupełniają trzy indeksy (dwa alfabetyczne i jeden tematyczny) ułatwiające znalezienie odpowiedniej potrawy.
ISBN
83-89181-88-6
Autor
FABIANO GUATTERI
Wydawca
Larousse
Okładka
twarda
Ilość stron
284
Wymiary
23,5 x 29 cm
Rok wydania
2003
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: