...jest pusty
Czy chleb, który jemy, jest prawdziwym chlebem?
Co ma wspólnego kotlet z tym, co jedzą krowy?
Dlaczego należy unikać produktów reklamowanych jako zdrowe?
Co sprawia, że australijscy Aborygeni chorują po przejściu na zachodnią dietę?
Czy aby się zdrowo odżywiać, trzeba być ekspertem od żywienia?
Czy jedzenie nie może być po prostu przyjemnością?
Autor tej książki rzuca wyzwanie współczesnemu jedzeniu stworzonemu przez naukę i przemysł spożywczy. Kwestionuje także wartość wciąż zmieniających się zaleceń żywieniowych pochodzących od ekspertów. W zamian proponuje powrót do tradycyjnej kultury jedzenia i jadłospisów tworzonych przez nasze babki i prababki.
Bądź wszystkożercą - zachęca - ale pamiętaj, że jesteś tym, co zjadła twoja strawa!
Książka odniosła olbrzymi sukces w Stanach Zjednoczonych, utrzymując się nieprzerwanie od dwóch lat na liście bestsellerów "The New York Timesa".
ISBN
978-83-62445-00-4
Autor
MICHAEL POLLAN
Wydawca
Mind
Okładka
broszurowa
Ilość stron
238
Wymiary
13,5 x 20,5 cm
Rok wydania
2010
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: