...jest pusty
SEKRETY PIERŚCIENIA ATLANTÓW
Szybki podgląd
18,76 zł
HECA NIE Z TEJ ZIEMI
Szybki podgląd
18,48 zł
MÓJ OCEAN NIESPOKOJNY
Szybki podgląd
20,90 zł
LUBIEWO WYD. V
Szybki podgląd
27,62 zł
HOTELARSTWO USŁUGI EKSPLOATACJA ZARZĄDZANIE
Szybki podgląd
42,76 zł
CÓRKA REMBRANDTA
Szybki podgląd
9,43 zł
ILUSTROWANY SŁOWNIK POLSKO-ANGIELSKI TW
Szybki podgląd
11,42 zł
CIASTA DOMOWE NAJLEPSZE PRZEPISY TW
Szybki podgląd
38,00 zł
OCZKO W GŁOWIE TATUSIA TW
Szybki podgląd
56,19 zł
KORESPONDENCJA MIŁOSNA Z ANTOINETTE DE WATTEVILLE 1928-1937
Szybki podgląd
34,29 zł
DIANA MOJA HISTORIA
Szybki podgląd
28,38 zł
KUCHNIA HAUTE COUTURE
Szybki podgląd
38,00 zł
PAN OD SEKSU TW
Szybki podgląd
30,00 zł
BIEC ALBO UMRZEĆ
Szybki podgląd
38,00 zł
MAKIJAŻ BEZ TAJEMNIC
Szybki podgląd
66,57 zł
Strona głównaKsiążki drukowanePoradnikiKuchniaZUPY PONAD 100 PRZEPISÓW NA SMACZNE INSPIRUJĄCE ZUPY

ZUPY PONAD 100 PRZEPISÓW NA SMACZNE INSPIRUJĄCE ZUPY

38,00 zł
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (3 szt.)
Waga:0.00 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

PROSTE PRZEPISY ANNIE BELL TO JEST TO! – BBC GOOD FOOD MAGAZINE Zupy są absolutnie wyjątkowe. To bardzo wygodne pożywienie, zdolne zaspokoić apetyt każdego, bez względu na grupę wiekową, i stosowne na każdą okazję. Są zupy, które przyrządza się w ekspresowym tempie, są i takie, które wymagają powolnego gotowania, te na lato i te na zimę. Annie Bell przedstawia ponad 100 sprawdzonych przepisów zainspirowanych obfitą różnorodnością, jak również charakterystyczną dla zup łatwością, z jaką poddają się udoskonaleniom i improwizacji. Są one ułożone tak, jakbyście wybrali się na przechadzkę główną ulicą w starym stylu – jest tu warzywniak, sklep z nabiałem, sklep rybny, mięsny, spożywczy oraz piekarnia. Przepisy te pokazują najlepsze sposoby wykorzystania zakupionych produktów. Nauczycie się, jak gotować zupy znane i lubiane, na przykład pistou, zupę z kurczaka z makaronem, pomidorową i bouillabaise czy pożywne zupy włoskie i bliskowschodnie, na przykład zielone minestrone z miętą i migdałowym pesto czy zupy z baraniny z dynią i orzeszkami piniowymi, którym całkiem blisko do gulaszy. Annie łamie ustalone przez innych wzorce takich zup, jak zapiekana francuska zupa cebulowa czy chowder pie, i wzbogaca potrawy o niewielkie pyszne dodatki, dzięki którym skromny poczęstunek zamienia się w elegancką kolację. Przepisy obejmują wszystkie pory roku, od pożywnych zup zimowych po świeże, letnie chłodniki, jak gazpacho, czy nieco bardziej oryginalne, jak syryjska zupa zbożowa, zupa z bakłażana curry z ogórkową raitą czy rosyjska zupa wiśniowa. Annie Bell jest autorką wielu cenionych, nominowanych do prestiżowych nagród książek kulinarnych. Swoje teksty o kulinariach publikuje także w znanych czasopismach. Wcześniej pracowała jako szef kuchni. Jest laureatką nagrody Guild of Food Writers’ Journalist of the Year.
ISBN 978-83-7778-001-5
Autor ANNIE BELL
Wydawca G+J GRUNER + JAHR
Okładka broszurowa
Ilość stron 176
Wymiary 20,5 x 25,5 cm
Rok wydania 2011

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

 
Zobacz także: