Informacje
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.
Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji.
Profesjonaliści radzą praktykom
Przejrzyście i bardzo przystępnie
Liczne zdjęcia wzbogacają tekst.
Okładka
Twarda
ISBN
978-83-7763-267-3
Ilość stron
120
Autor
KLAUS HAGMANN,BIRGIT ESSICH
Wydawca
Multico
Wymiary
21.6 x 15.3 cm
Rok wydania
2014
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęZobacz także:
Autor
Powiadomienia
DESTYLATY ALKOHOLOWE Z OWOCÓW TW |