...jest pusty
Strona głównaKsiążki drukowaneAlbumyKuchniaKUCHNIA WIELKICH MISTRZÓW ZAKONU KRZYŻACKIEGO W MALBORKU TW
"Kuchnia wielkich mistrzów zakonu krzyżackiego na zamku w Malborku" - kulinarna podróż do czasów średniowiecza Kuchnia krzyżacka jest bogata, barwna i radosna. Łączy w sobie najlepsze kulinarne tradycje rycerskie i zakonne, dworskie i królewskie.
Garściami czerpie z kuchni środziemnomorskiej, arabskiej i środkowoeuropejskiej, mieszając egzotyczne smaki z fantazją i wyczuciem.
Tajemnice spiżarni malborskiego zamku odkrywa Bogdan Gałązka – mistrz patelni i rondla, poszukiwacz nowych smaków i aromatów, koneser przyjemności. W tej niezwykłej książce autor zebrał 50 średniowiecznych receptur na zupy, mięsa, ryby, owoce morza oraz desery i przełożył je na język współczesnej kuchni. Proponuje nam wykwintne dania na eleganckie przyjęcie oraz proste, smakowite potrawy na rodzinny obiad.
Oczaruj rodzinę i znajomych oryginalnym smakiem. Zostań mistrzem kuchni.
ISBN
978-83-7073794-8
Autor
BOGDAN GAŁĄZKA
Wydawca
Multico
Okładka
twarda
Ilość stron
120
Wymiary
24,5 x 25 cm
Rok wydania
2009
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: