...jest pusty
Anne Applebaum, pisarka, felietonistka "The Washington Post", laureatka Nagrody Pulitzera zamieszkała wraz z mężem, Radosławem Sikorskim, w XIX-wiecznym dworku w Chobielinie. Tu uprawia swój warzywny ogród i gotuje nie tylko dla rodziny, ale także dla znamienitych gości z zagranicy. Wraz z przyjaciółką, Danielle Crittenden, postanowiła napisać książkę o polskiej kuchni. Z finezją i fantazją uzupełniła tradycyjne potrawy o nowe składniki, czerpiąc to, co najlepsze z kuchni świata. Kulinarny powrót do przeszłości połączony z nowatorskim i twórczym podejściem sprawił, że polskie dania zyskały na smaku, a także na lekkości.
					
						ISBN
					
					
						978-83-08-04734-7
					
					
						Autor
					
					
						ANNA APPLEBAUM-SIKORSKA, DANIELLE CRITTENDEN
					
					
						Wydawca
					
					
						Wydawnictwo Literackie
					
					
						Okładka
					
					
						twarda
					
					
						Ilość stron
					
					
						220
					
					
						Rok wydania
					
					
						2011
					
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także:

















