...jest pusty
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
"Drób" to ósmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso,
* czym się różni drób faszerowany od nadziewanego,
* po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem,
* skąd pochodzą kotlety Pożarskiego,
* jak usunąć kości z kaczki.
ISBN
978-83-7073-871-6
Autor
HANNA SZYMANDERSKA
Wydawca
Multico
Okładka
twarda
Ilość stron
116
Wymiary
24,5 x 22,5 cm
Rok wydania
2011
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także: